Sessioner

Empati och hållbar utveckling

The Relational Movement

Pass: Torsdag – em (2 h)

Sessionsledare

Helena Kallner

Folkhälsovetare och Gestalt terapeut, och hon är engagerad i The Relational Change.

Läs mer: www.helenakallner.com

Vad händer under den här sessionen?

Under den här sessionen kommer deltagarna att få prova på en form av story telling, Relational Public Narrative.  Metoden är enkel, och syftar till att föra oss i kontakt med våra grundläggande värderingar och vad som stöttat oss att ta oss igenom utmaningar i livet. Tillsammans lär vi oss att lyssna och ge feedback, genom att inkludera hur och vad vi upplever i vår kropp när vi hör varandras berättelser. De individuella historierna kan sedan länkas till den större historien vi kan skapa om vår samtid.

The Relational Movement

Genom alla tider har vi skapat historier och berättelser om vår värld, för att ge mening och sammanhang till våra liv. En del av dessa berättelser undervärderar betydelsen av våra relationer och hur vi behöver varandra. Istället framställs människan som oberoende och destruktiv, vilket klingar illa med vad som är hållbart oss.

The Relational Movement vill stötta till att berätta en mer mänsklig historia, som inspirerar, engagerar och hjälper oss att komma i kontakt med grundläggande värderingar.  Den mänskliga historien är en relationell historia – vi är skapta för att känna med varandra, för empati. Men det är en förmåga vi behöver träna och kultivera.

Läs mer om Relational Movement:

www.relationalmovement.org
www.relationalchange.org
www.relationalcentre.org